Mariefred

Blev inte så mycket sömn, när grannarna väl tystnat vaknade barnen. Men efter några timmars sömn var det full fart.

Betygsättning på Mariefreds camping
+ gratis duschar.
- 1 av 4 duschar funkade.
+ naturen runt omkring, sjö, skog, fin gångbana till centrum
- vildsvin, såg dock inga men lite rädd blev man när man såg alla spår
- oklippt gräsmatta
+ fräscha toaletter
+ lugn camping (dock med något undantag)
+ Mariefred väldigt mysig stad.
+ att vi fick en plats nära lekplatsen och en bot från sjön.

På lördagen blev det besök i centrum, med rabarberfestival, glass och promenad vid Mälaren och bland alla gamla hus. Sedan bar det av på Stockholm truckmeet i Strängnäs. Tyvärr var barnen ganska trötta då. Sen blev det grillning och mat hos Johans moster.

Idag packade vi ihop och checkade ut och sedan begav vi oss mot den smalspåriga järnvägen i Mariefred tog en tur till Läggesta och tillbaka med ånglok och gamla vagnar.. Vilka eldsjälar som arbetar där. Sen blev det mat och hemresa. Tur att jag är ledig imorgon så jag kan tvätta och städa. Men allt behöver inte packas ur för om 2 veckor åker vi igen då är det Veras födelsedag och den vill hon fira på småängens camping utanför tjällmo.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2760622/images/2012/pic_203445561.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2760622/images/2012/pic_203445561.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2760622/images/2012/pic_203445561.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2760622/images/2012/pic_203445561.jpg" class="image">


Framme i Mariefred

Så är vi äntligen på plats på Mariefreds camping. Vi fick en bra plats, långt från sjön och nära lekplatsen. Upp med tältet, det gick bra vi hade inte legat av oss så mycket över vintern. Tog en långpromenad med Stina i vagnen och funderade på hur man gör om man stöter på ett gäng vildsvin (sitter varningsskyltar för vildsvin och flera boende runt omkring har elstängsel runt tomten). Hur gör man? Springer det fortaste man kan? Står still? Backar långsamt? Fick inte lära mig detta i skolan, då fanns det inga vildsvin i skogarna tydligen!? Nåväl tillbaka till campingen, sitter här och myser och äter onyttigheter, skriver blogg och lyssnar på högljudda grannar. Jaja sånt får man ta på en camping, men vi som inte har några grannar hemma är lite ovana. Hoppas dom tystnat till vi ska sova. Barnen somna till slut iaf.


Inför Mariefredsresa

Idag har vi packat och packat, letat upp packningslistan på datorn och följt slaviskt :) jag ska bara jobba en sväng imorgon och sen åker vi till Mariefred. Kul med en ny camping, lovar att jag ska fota och skriva. Det är lastbilsträff i Strängnäs så dit ska vi och så vill vi också hinna med ett besök hos släkten.


RSS 2.0